top of page

ESTRÈS I ALIMENTACIÓ

L'estrès és la reacció del cos enfront d'una amenaça real o imaginada, on l’organisme es prepara per a lluitar o fugir. Avui en dia el més usual és sofrir estrès degut al nostre ritme de vida accelerat que ens provoca un estat d’alerta constant.


Aquest viure en un estat permanent d’alerta acaba afeblint-nos, per a recuperar-nos i poder sortir d’aquest estat necessitem actuar de manera que ajudem a l’organisme a produir dopamina i serotonina.

En aquest punt és important reconèixer què et provoca l’estrès i més enllà d’aplicar els consabuts consells de fer exercici, meditació o ioga, sortir a passejar, tenir un hobby, etc. Aquí volem destacar l’ajut que ens pot fer la nostra alimentació per afrontar l’estrès a la nostra vida quotidiana.

Quan ens trobem sota els efectes de l’estrès el nostre organisme consumeix altes quantitats d’una sèrie de nutrients com poden ser els àcids omega-3, minerals com magnesi i calci i vitamines com la C. També hem de ser conscients que el cos necessitarà un major aport energètic per mantenir l’exigència d’un estat d’alerta prolongat, per la qual cosa tendirem a buscar energia de consum ràpid com son els sucres, farines refinades, greixos hidrogenats, etc. que sobreexciten al sistema nerviós desgastant-lo.


El fet de triar aliments saludables ens pot ajudar a disminuir l’estrès, estabilitzant el sistema nerviós per alleujar la tensió que aquest comporta.


Aquests aliments suggerits a continuació aborden diferents necessitats nutricionals de l'organisme en situacions d'estrès, però ajuden a reposar nutrients que l'organisme necessita en major quantitat quan està sota pressió, i afavoreix la formació dels neurotransmissors necessaris, com la dopamina i la serotonina.


Llavors: sèsam, carbassa, gira-sol, etc.

Fruits secs: Anacards, festucs, nous, etc.

Fruits: Plàtan, nabius, alvocat, etc.

Cereals integrals: Arròs, civada, sègol, amarant, etc.

Llegums: llenties, cigrons, faves, etc.

Altres: Ous, peix blau, iuca, pebrot vermell, xocolata, etc.

Tos aquest aliments descrits més amunt contenen en major o menor proporció els següents nutrients que ens ajudaran a combatre l’estrès.

- Calci

- Omega-3

- Triptòfan

- Magnesi

- Vitamines del grup B

- Vitamina C


Comentarios


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page