top of page

BIOMECÀNICA DEL PEU I GASTROCNEMI

Una de les disfuncions estructurals més habituals dels peus és la inclinació interna del calcani (veure figura n.1). En aquest procés un dels principals actors és el bessó extern, el qual, en estar en tensió excessiva tira de la cara externa del calcani i el porta cap a inclinació interna.Si realitzem una anàlisi exhaustiva del que ocorre en el turmell de la figura n.1 podrem veure que el perfil extern del tendó del bessó està més inclinat, formant un angle, la qual cosa acosta els dos extrems del tendó del bessó extern, confirmant l'excés de tensió del qual hem parlat al principi (figura n.2). En moltes ocasions aquest quadre ve acompanyat per una caiguda del pont intern del peu (com es pot veure en totes dues fotografies).

1. Ós calcani

2. Escurçament de la cara

lateral del tendó dels bessonsPer a abordar aquest quadre de disfunció des d'una perspectiva estructural seria important alliberar l'excés de tensió amb maniobres d'alliberament fascial del calcani, dels bessons i del soli, posant l'accent principalment en la cara externa del taló i dels ventres externs de tots dos músculs. Per a aconseguir resultats més ràpidament podem aplicar conjuntament estiraments al bessó extern i tonificar l'intern si es troba feble.

No cal oblidar que si està present el prolapse del pont intern del peu seria important estirar els músculs peroneos i tonificar tots dos tibials, tant l'anterior com el posterior.


En la figura n.3* es pot observar la posició del turmell de la persona abans del treball estructural i com es posiciona el turmell després d'aplicar el treball estructural.A. Posició inicial

B. Posició després del treball estructural

* Per gentilesa de X. Méndez

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page