L’OLI DE LA ROSA DE MOSQUETA

L'oli de rosa mosqueta és un dels millors olis per conservar la pell i s’ha demostrat molt efectiu en algunes de les seves alteracions. Procedeix de la rosa mosqueta (Rosa rubiginosa), una planta arbustiva originària d'Europa que també creix de manera silvestre a Xile i l'Argentina. Els seus fruits són vermells, s'utilitzen per a elaborar tes i melmelades, d'aquesta manera es pot aprofitar el seu alt contingut en vitamina C.


De les seves llavors és d'on s'obté, mitjançant un procés de pressió en fred, un oli de color vermell intens amb extraordinaris beneficis. Entre els seus components destaca un alt contingut d'àcids grassos essencials poliinsaturats (omega 3 i 6), àcid esteàric, àcid palmític, àcid oleic (omega 9) i vitamines A, C i E.



A continuació detallem algun dels seus usos per a la pell:

· És un dels millors olis hidratants per a la pell resseca i escatosa amb tendència a la deshidratació.

· Manté la textura i elasticitat de la pell i li ofereix un aspecte sa.

· Atenua les línies facials d'expressió i les arrugues.

· Redueix l'aparició de taques produïdes per l'edat i l'envelliment de la pell. També disminueix la hiperpigmentació.

· Prevé l'aparició d'estries durant l'embaràs o en els tractaments de reducció de pes reafirmant els teixits.

· Ajuda a reduir les marques de cicatrius, talls i cremades. Eficaç per a tractar queloides i cicatrius hipertròfiques, hipercrómicas i retràctils.

· Té efectes antiinflamatoris i és emol·lient (estova les inflamacions i dureses aparegudes en la pell).

· Millora els símptomes de les malalties de la pell com la dermatitis atòpica.

· Aplicat en forma de massatge perineal en l'últim trimestre de l'embaràs incrementa l'elasticitat del perineu, redueix la probabilitat d'esquinçaments i facilita el part.

· Molt útil després de la depilació.


Per tot això se'l considera un dels millors productes antienvelliment que ens ofereix la naturalesa, i és un dels ingredients més emprats en els cosmètics facials i corporals.



Instruccions d'ús de l'oli de rosa mosqueta

Cal aplicar l'oli de rosa mosqueta 3 o 4 vegades al dia de manera regular i constant sobre la zona de la pell a tractar. Durant 2 o 3 minuts ha d'efectuar-se un suau massatge amb el tou del dit en forma circular fins que quedi completament absorbit. És molt important no aplicar-ho abans d'una exposició solar ja que manca de filtres solars i podria cremar-nos la pell. Si s'aplica en una zona coberta no hi ha cap problema, però a l'estiu la seva aplicació en el rostre o zones exposades al sol el limitarem a la nit.


Estudis clínics

Nombrosos estudis científics avalen l'eficàcia de l'oli de rosa mosqueta. La dermatòloga Faviola Carvajal va liderar un estudi a l'Hospital de Van Buran de Valparaíso (Xile) sobre la reducció de cicatrius amb oli de rosa mosqueta. En la recerca van participar 90 pacients amb cremades, talls i cicatrius quirúrgiques (recents o no). Els resultats obtinguts després del tractament van ser positius en el 97% dels casos. El grau de la recuperació va variar en funció de la durada del tractament, del nombre d'aplicacions diàries i de l'estat de la pell a l'inici de l'estudi. En cap cas es van detectar al·lèrgies i, en els pacients que sofrien coïssor, aquesta va desaparèixer al poc temps.



Adaptat de: Manatial de Salud

Entrades destacades
Entrades recents