top of page

OLI ESSENCIAL D'ARBRE DEL TE

L'origen terapèutic de l'Arbre del Te es deu probablement a la tribu dels Bundjalung, originaria del nord de Nova Gal·les del sud (Austràlia). Ells premsaven les fulles i les estovaven abans de preparar-ne una infusió. Amb aquesta infusió tractaven ferides, cremades i dolors en general. Els seus mètodes curatius es basaven també en la fe i el pensament positiu, la qual cosa pot conferir un major efecte a la planta.Nom científic

Melaleuca alternifolia


Part de la planta destil·lada

Fulles


Propietats

Les seves propietats antisèptiques posseeixen un efecte triple, ja que actua contra bacteris, fongs i virus. Aquesta planta és coneguda per la seva capacitat cicatritzant, desodorant i expectorant. De forma habitual es fa servir la presentació en oli essencial.
Aplicacions

Cabell: Eficaç per a tractament de cabells grassos (barrejat amb el xampú).

Polls: Resulta un dels millors repel·lents de polls (barrejat amb el xampú en petites dosis darrere de les orelles).

Pell: Pels seus efectes cicatritzants i antibiòtics produeix alleujament en casos de picades d’insectes, herpes i varicel·la.

Aromateràpia: A través d'un difusor aconseguirem una bona asèpsia de l'ambient.

Acne: Molt efectiu aplicant una mica d'oli essencial directament sobre el gra o barb 1 o 2 vegades al dia. Si l'acne és abundant diluir-lo en oli vegetal i repartir per tot el rostre.

Genives o gola inflamada: Fer gargarismes dues vegades al dia.

Fongs: Rentar i assecar la zona afectada i aplicar-hi una gota d'oli essencial dues o tres vegades al dia.

Higiene íntima: En combinació amb tractament mèdic, realitzar banys de seient diluint 20 gotes en 2 litres d'aigua tèbia.

Animals domèstics: Molt útil com a repel·lent de puces i paparres (usant-ho en el bany o en aplicació directa). També s'usa en ferides i post-operatoris com a antisèptic diluït en un oli vegetal.

Llar: Podem emprar l'arbre del Te com a netejador de la llar, en la rentada de roba i com a desinfectant natural.


Precaucions


Evitar el contacte amb els ulls, si això ocorregués, rentar amb aigua abundant.

Si utilitzem l'oli essencial per aplicacions tòpiques sempre es recomana fer una prova de sensibilització al braç. Les persones amb pells molt sensibles tenen l'opció d'usar-lo sempre diluït en un oli vegetal.

Esta contraindicat en dones embarassades o en període de lactància.
Font: Manantial de Salud

Comments


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page