top of page

PRIMAVERA AMB NIVELLS IMPORTANTS DE POL·LEN

A Catalunya al voltant de 1,5 milions de persones tenen algun tipus d'al·lèrgia (50% ho són als àcars de la pols i un 40% als pòl·lens; i d'aquestes un 10% ho són a un sol pol·len). El pol·len, aquests microscòpics granets provinents de les plantes, poden viatjar a grans distàncies i entrar fàcilment per les mucoses i el sistema respiratori produint els símptomes propis de l'al·lèrgia: Rinitis, Conjuntivitis o Asma.L’augment de la temperatura a la Terra i l’increment de les emissions de CO2 allarguen el període de pol·linització i també afavoreixen una major producció.


La Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB preveuen que aquesta primavera del 2017 serà una de les pitjors pels al·lèrgics, ja que el nivell de pol·len a l'atmosfera serà altíssim, especialment pel que fa a espècies com el plataner, la parietària, les gramínies o l'olivera (Penseu que només a la ciutat de Barcelona, la meitat de pol·len que hi ha a l'aire és de plataner).


Si la primavera fos plujosa o bé molt calorosa, les floracions i pol·linitzacions podrien durar menys temps de l’habitual i per tant afectarien durant un període més curt, però sembla que les prediccions assenyalen que no serà així.Es recomana als al·lèrgics, per tal d’evitar mals majors durant aquesta primavera, intentar no fer activitats a l’aire lliure en dies secs i amb vent (recordeu que durant el vespre i la matinada augmenten les concentracions de pol·len); utilitzar ulleres de sol per anar pel carrer, sobretot si anem en moto o en bicicleta; mantenir les finestres de casa tancades; evitar els passeigs per parcs o jardins on hi hagi les plantes a les que s'és al·lèrgic i no oblideu que cal consultar sempre a l'al·lergòleg els tractaments més adequats per a cada cas.


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page