top of page

LES LLUMS DE SAL

Els llums de cristall de sal, a més de ser un bonic objecte decoratiu (objectes únics en quant a forma i color), tenen qualitats naturals que contribueixen al nostre benestar aportant confort estètic per seu color, i benestar ambiental gràcies al seu efecte ionitzant.


La força del color

Aquesta sal va fossilitzar fa més de 200 milions d'anys, guardant en el seu interior les forces tel·lúriques de la mar primigènia de la qual va sorgir la vida. El color característic dels llums de sal es deu a l'alta concentració de minerals que posseeix.

Podem dir que el color blanc reforça la concentració i ajuda a aclarir les idees, i l’ataronjat estimula la creativitat posseint efectes dinamitzants.

Aquesta llum projecta sobre nosaltres una agradable sensació, beneficiosa sobre el nostre estat físic i afectiu. Segons la mil·lenària saviesa del Feng Shui, la llum i els colors són tan importants com la simetria dels espais. Per això es recomana col·locar llums en tots els racons foscos, per a reforçar el “Chi” la força vital que és present en l'univers i en tots els éssers vius.


La importància de la qualitat de l'aire

La qualitat de l'aire també influeix en la nostra salut de manera decisiva. A més dels elements principals (oxigen, nitrogen, diòxid de carboni, etc.) també conté humitat i petites partícules carregades elèctricament: ions positius i negatius.

Quan hi ha un excés d'ions positius (generats principalment per electrodomèstics, fum de cigarrets, calefacció, aparells d'aire condicionat, telèfons mòbils, etc.) es genera un ambient propens a la fatiga, irritabilitat, falta de concentració, insomni, cefalees i estats depressius. Les llums de sal emeten ions negatius per a restablir l’equilibri ambiental i generar un ambient iònic favorable i sà al està enceses, facilitant els processos d’oxigenació, hidratació, desintoxicació i regeneració del nostre cos. Això aporta una frescor vivificant a l'aire que respirem com si ens trobéssim en un espai natural agradable i afable, ja que aquests ions negatius també els podem trobar en la naturalesa, en llocs com salts d’aigua o on hi hagi aire pur.Beneficis dels llums de sal

Per tant, considerarem que els llums de sal tenen els següents efectes beneficiosos sobre la nostra salut:


- Reequilibren l’ambient iònic de l’estança on es troben.

- Aporten confort estètic i son una influència positiva de benestar gràcies a l’efecte ionitzant i al seu color.

- Milloren el nostre sistema respiratori i el nostre sistema nerviós, ajudant-nos també en els processos de digestió i reforçant el nostre sistema immunològic.

- Faciliten la conciliació del son i redueixen els efectes de les al·lèrgies, millorant també els problemes de pell.

- Afavoreix la concentració i estimula la creativitat.


Tipus de llum

Hi ha diverses grandàries de llums de sal i segons la superfície de l’estada posarem una més gran o més petita, encara que es desaconsellable situar-les en habitacions humides. En cas que el llum s’humitegi es necessita més temps per obtenir el mateix efecte. És important tenir en compte que els llums de sal s’han de netejar amb un drap sec.


Petites (3-7 KG) – Habitació de fins a 15 m²

Mitjanes (7-13 KG) – Habitacions de fins a 20 m²

Grans (13-18 Kg) – Habitacions de més de 20 m²Adaptat de manantialysalud i La Ferreteria

https://www.laferreteria.shop/ca/l-efecte-positiu-dels-ions-negatius/

Comments


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page