EL PLÀTAN I L'ESPORT

20/07/2017

El plàtan és un aliment que ens aporta una bona dosi de nutrients que ens donaran una bona empenta a l'hora d'entrenar o competir.

 

És alt en potassi i aquest participa, juntament amb el magnesi, en la transmissió dels impulsos nerviosos i de les contraccions musculars, per això és un aliment idoni per evitar les rampes  i les contractures musculars que sovint pateixen els esportistes.

 

A més, atipa al tenir una consistència més gran que la resta de fruites. Els hidrats de carboni del plàtan són del tipus complex, pel que el nostre sistema digestiu triga més a assimilar-los. Això es tradueix en que ens aniran donant energia d'una manera més gradual que altres fruites.

 

 

És interessant tenir en compte les diferències entre el plàtan verd i el madur; el primer conté molt midó (que està format per moltes molècules de glucosa i allibera energia poc a poc), per tant, es recomana prendre-ho abans de començar una activitat física o durant el transcurs d'una molt duradora.

Per contra, el plàtan madur conté moltíssima més sacarosa que midó. La sacarosa està formada per una molècula de glucosa i una de fructosa, per la qual cosa s’absorbeix més ràpid i el seu impacte sobre el nivell de glucosa en sang és més gran. Així doncs, el plàtan madur serà més adequat per a restablir les nostres energies després de l'exercici.

 

També té el poder d'assentar l'estómac, doncs és una fruita que resulta molt suau per a aquest.

 

Share on Facebook
Please reload

Entrades destacades

SALUT, RESPIRACIÓ I FRED

13/06/2019

1/5
Please reload

Entrades recents

16/03/2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Buscar per tags