top of page

EL PLÀTAN I L'ESPORT

El plàtan és un aliment que ens aporta una bona dosi de nutrients que ens donaran una bona empenta a l'hora d'entrenar o competir.


És alt en potassi i aquest participa, juntament amb el magnesi, en la transmissió dels impulsos nerviosos i de les contraccions musculars, per això és un aliment idoni per evitar les rampes i les contractures musculars que sovint pateixen els esportistes.


A més, atipa al tenir una consistència més gran que la resta de fruites. Els hidrats de carboni del plàtan són del tipus complex, pel que el nostre sistema digestiu triga més a assimilar-los. Això es tradueix en que ens aniran donant energia d'una manera més gradual que altres fruites.És interessant tenir en compte les diferències entre el plàtan verd i el madur; el primer conté molt midó (que està format per moltes molècules de glucosa i allibera energia poc a poc), per tant, es recomana prendre-ho abans de començar una activitat física o durant el transcurs d'una molt duradora.

Per contra, el plàtan madur conté moltíssima més sacarosa que midó. La sacarosa està formada per una molècula de glucosa i una de fructosa, per la qual cosa s’absorbeix més ràpid i el seu impacte sobre el nivell de glucosa en sang és més gran. Així doncs, el plàtan madur serà més adequat per a restablir les nostres energies després de l'exercici.


També té el poder d'assentar l'estómac, doncs és una fruita que resulta molt suau per a aquest.


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page