STOP PEUS I MANS FREDES A L’HIVERN (Tècnica d’hidroteràpia segons la tradició naturista alemanya)

02/01/2017

 

Fent aquest fàcil i senzill exercici que ara us descric aconseguireu millorar molt la circulació, i per tant, la temperatura de mans i peus, de manera que ja no els tindreu freds durant l’hivern.

 

 

MANS FREDES

 

Ompliu d’aigua la pica del lavabo de manera que, quan introduïu els braços flexionats, aquesta us arribi a mig braç, o sigui, entre el colze i l’articulació de l’espatlla. 

Poseu els braços flexionats i manteniu-los dins de l’aigua uns 4 segons, llavors traieu-los 4 segons més i repetiu l’acció de posar i treure durant un minut, no cal repetir-ho més estona.

Aquest exercici s’ha de fer un cop al dia, set dies seguits, sense saltar-se cap dia.  En cas de saltar-se un dia, s’ha de tornar a començar de nou. L’aigua ha de ser freda, tal com surt de l’aixeta, per això el temps ideal per fer-ho és ara a la tardor, o sinó, a la primavera*.

 

 

 

PEUS FREDS

 

Ompliu d’aigua un cubell que permeti que tingueu els dos peus a dins amb comoditat: l’aigua hauria d’arribar fins quatre o cinc dits sota del genoll.

Poseu els dos peus al cubell i aixecant una cama traieu-ne un fora de l’aigua mantenint l’altre dins de l’aigua uns 4 segons, llavors poseu a dins el peu que era fora i traieu l’altre peu mantenint-lo fora de l’aigua uns 4 segons més. Repetiu l’acció de posar i treure els peus  alternadament durant un minut, no cal més.

 

Aquest exercici s’ha de fer un cop al dia, set dies seguits, sense saltar-se cap dia. En cas de saltar-se un dia, s’ha de tornar a començar de nou. L’aigua ha de ser freda, tal com surt de l’aixeta, per això el temps ideal per fer-ho és ara a la tardor, o sinó, a la primavera*.

 

 

*En casos molt rebels, potser caldrà fer l’exercici un parell d’anys seguits tardor/primavera-tardor/primavera.

 

 

 

Imatge: Josep Ferrer

 

Share on Facebook
Please reload

Entrades destacades

SALUT, RESPIRACIÓ I FRED

13/06/2019

1/5
Please reload

Entrades recents

16/03/2020

Please reload

Arxiu
Please reload

Buscar per tags