top of page

TE VERD

Com a consumidor habitual m'agradaria parlar-vos del te verd, ja que considero que és una de les varietats més interessants i saludables de te que podem trobar als nostres mercats i botigues especialitzades.


El consum del te compta amb més de quatre mil anys d'història. És una de les plantes medicinals més utilitzades al llarg de tots aquests anys en els països del mig i llunyà orient.


El te verd és un te que no ha passat pel procés de fermentació, sinó que, un cop recollides les fulles s'han assecat de forma ràpida amb escalfor, fet que destrueix els enzims i microorganismes responsables de la seva fermentació. Cada regió que el cultiva posseeix la seva pròpia forma d'assecament, que implica una major o menor quantitat d'humitat, cosa que li confereix a cada un d'ells el seu particular sabor i aroma específic.


El te verd japonès, pel seu procés d'elaboració més sofisticat posseeix un gust més refinat i un sabor més aromàtic, molt del gust de la cultura d'aquest país.

El te verd xinès, pel tipus de planta que s’utilitza, fa que sigui una mica més aspre i picant, amb un sabor més fort però amb baixes quantitats de teïna.PROPIETATS DEL TE VERD


El te és ric en catequines, una substància present en moltes plantes, entre les quals destaca les fulles del te. Les catequines són poderosos antioxidants i com a tal, aquest poderós radical lliure, pot ajudar a prevenir l'envelliment i el càncer.


Com el te verd no ha passat pel procés de fermentació a què són sotmeses la majoria de varietats de te, podem afirmar que manté tot el potencial sense perdre’l en el procés d'assecament. Un altre detall important és que a una major exposició a l'aigua de les fulles de te, l'alliberament de catequines serà més gran, de manera que és aconsellable bullir l'aigua diversos minuts per tal d’aprofitar totes les seves propietats.


Una recent investigació publicada en una prestigiosa revista mèdica britànica ha estudiat els efectes preventius del consum de te verd en les malalties cardiovasculars i en els problemes hepàtics, suggerint que el te verd pot actuar protegint el sistema cardiovascular i el fetge, així com en la prevenció del desenvolupament del càncer.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page