top of page

LA DIETA I L'ASMA

Ja fa 40 anys que es va fer un estudi amb pacients asmàtics per veure la relació de la malaltia amb la dieta. L'experiment va consistir a evitar el sucre, la xocolata, la llet i els derivats, així com la carn, els ous i el peix. L'orientació de la dieta va ser vegetariana i es va obtenir una millora del 71 per cent en els quatre primers mesos i del 92 per cent al cap d'un any.



Si això ja és sabut des de fa tant de temps, ens preguntem: per què cada dia hi ha més asmàtics?


Estudis com al què fem referència passen desapercebuts tots els dies, i s'insisteix una vegada i una altra en què la contaminació de les grans ciutats, el pol·len i l'estrès són les principals causes de l'asma, i només després es contemplen l'herència, l'exercici, etcètera.


En qualsevol cas els agents causals de les malalties d'origen extern (ambientals), moltes vegades no depenen de nosaltres, de manera que no els podem controlar; de manera que els medicaments poden arribar a ser imprescindibles.


El principal agent causal de l'asma és d'origen intern: l'alimentació. En tots els casos posem a la dieta en un lloc principal en la curació de les malalties ja que el que mengem depèn de nosaltres, és a dir: podem triar el que ens convé i/o evitar el que ens fa mal, no hem d'oblidar aquesta premissa.


La dieta és determinant en l'asmàtic, però no es contempla en cap cas. Com els aliments no es poden patentar fins al dia d'avui i en conseqüència no generen beneficis a la indústria farmacèutica, s'aposta pels fàrmacs en tots els casos. La dieta d'un asmàtic ha d'excloure tots els productes lactis, a més de ser lleugerament més seca i més salada que la que fa habitualment; donant preferència als aliments vegetals, sent l'arròs integral la base de la seva alimentació.

Elena Corrales

Bióloga especialista en nutrición

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page